Palautetta Annelen koulutuksista

Toiminnanohjausta tukeva rutiini tehtiin nyt kertakaikkisen selväksi. Veon roolissa tätä on vaikea saada käytäntöön, mutta nyt sain siihen niin lujaa vahvistusta, että asiantuntijaroolini vahvistui.

Koulutus oli täyttä timanttia! Pitkästä aikaa jotain konkreettista kättä pidempää, jota voi suoraan ottaa työssä käyttöön. Tykkäsin myös kouluttajasta paljon!

Kaikki käytännön kokemukset ja vinkit, mitä kerroit, olivat luennon parasta antia. Vahva ammattitaitosi oli upeaa kuultavaa ja sitä olisi kuunnellut mielellään lisääkin. Kaikki käytännön vinkit ovat meille opiskelijoille ensiarvoisen tärkeitä, valitettavasti saamme niitä melko vähän koulutuksesta. Kiitos Annele. 😊

Ajatuksia herättävä koulutus.

Käytännöllisiä vinkkejä ja asiat erittäin selkeästi esitetty. Tunnekartoitus vaikutti mielenkiintoiselta työkalulta.

Kiitos kattavasta ja ajatuksia sekä oivalluksia herättävästä koulutuksesta. <3 Kytkeytyy hyvin omaan aiempaan koulutustaustaan varhaiseen vuorovaikutukseen ja kiintymyssuhteeseen liittyen.

Erittäin hyvä luento, joka antoi konkreettisia työkaluja tunnekasvatukseen.

Kouluttaja oli innostunut aiheestaan ja se välittyi. Hän pysytteli johdonmukaisesti lasten näkökulmassa ja osasi esimerkkien avulla avata monia tärkeitä asioita. Kouluttajasta huokui innostus ja valtavan tietomäärän sisäistys. Suuret kiitokset kouluttajalle 🙂

Pidin siitä, miten koulutuksessa yhdistettiin teoriaa ja käytäntöä toisiinsa. Sain paljon uusia oivalluksia ja konkreettisia vinkkejä käytännön työhön. Odotan innolla tunnekartoitustyökalun kokeilua työssäni.

Koulutuksessa esiteltiin kaksi konkreettista työskentelyvälinettä, jotka ovat yksinkertaisia ja helppoja ottaa käyttöön omaan työkalupakkiin. Etenkin tunnekartoitus on ihan loistava työkalu, joka tulee käyttöön heti tänään!

Hyvä ja näkökulmia avaava luento tärkeästä ja niin mielenkiintoisesta aiheesta.

Tosi hyödyllisiä vinkkejä! Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen koulutus. 😊

Iso kiitos koulutuksesta <3. Lapsen kohtaaminen ja läsnäolevat aikuiset ovat varhaiskasvatuksen ydintä.

Sain koulutuksesta paljon tukea omaan ammatillisuuteeni ja arvoihin, jotka ovat tärkeitä työtä tehdessäni. Tiimin hyvinvointi on kaiken toiminnan pohjana, joka sai ajattelemaan. Luodaan ilmapiiriä yhdessä. <3

Koulutuksen sisältö vastasi tavoitteita

4,8/5

Koulutus innosti pohtimaan asioita uudesta näkökulmasta.

4,5/5

Pystyn hyödyntämään koulutuksessa opittuja tietoja ja taitoja työssäni.

4,8/5

Kouluttaja oli asiantunteva

4,9/5

Kouluttaja käsitteli aihetta hyvin ja vuorovaikutus osallistujien kanssa oli toimivaa.

4,7/5

Työskentelytavat olivat tarkoituksenmukaisia.

4,7/5

Koulutus oli hyvin järjestetty/ organisoitu

4,8/5

Osallistujia pyydettiin kirjaamaan palautteeseen tärkein asia, jonka he oppivat / oivalsivat. Ohessa osa vastauksista:

 • Hyvää muistuttelua lasten tunneteidoista ja uutena lapsen tunnekartoitus tuntui mielenkiintoiselta.
 • Koulutuksessa esiteltiin kaksi konkreettista työskentelyvälinettä, jotka ovat yksinkertaisia ja helppoja ottaa käyttöön omaan työkalupakkiin. Etenkin tunnekartoitus on ihan loistava työkalu, joka tulee käyttöön heti tänään!
 • Sain jälleen vahvistusta jo aiempiin tietoihini / taitoihini: kiireettömyys, struktuuri, läsnäolo, vuorovaikutus, lapsen kuuleminen / kuunteleminen. Toffeekerho: käytännön leikit lopussa hyvät!
 • Toiminnanohjauksen tukemisen keinot, tunnekasvatuksen tavoitteellisuus
 • Toisto, toisto ja toisto. Samalla suunnitelmalla voi mennä vaikka läpi vuoden ja aina se on erilainen.
 • Keskittyminen olennaiseen riittää, ”tarkkaavuustesti” ja sen muistaminen esim. lapsiryhmän keskellä ohjeita annettaessa 🙂
 • Toiminnanohjausta tukeva rutiini tehtiin nyt kertakaikkisen selväksi. Veon roolissa tätä on vaikea saada käytäntöön, mutta nyt sain siihen niin lujaa vahvistusta, että asiantuntijaroolini vahvistui.
 • Tunnekartoituksen tekeminen
 • Tunnetaito-ohjelman ja opetuksen tärkeyden varhaiskasvatuksesta alkaen. Hyvät FB-linkit ja muut tietosivustot.

Moni osallistuja toivoi jatkoa koulutukselle, jossa pääsee jakamaan ja kuulemaan muiden kokemuksia esitellyistä työskentelyvälineistä, jossa saa sekä vertaistukea että kouluttajan tukea omassa työssä vastaantulleisiin tilanteisiin.  

 • Pidin koulutuksesta ja kiva kuulla, että tammikuussa on vielä tapaaminen asioiden tiimoilta. Tukee materiaalin ja uusien toimintatapojen käyttöönoton tarkastelua.
 • Samalta kouluttajalta lisäkoulutusta ja uusia ideoita / hyväksi koettuja toimintoja. Lisää uutta teoriatietämystä.
 • Kouluttaja oli innostunut aiheestaan ja se välittyi. Hän pysytteli johdonmukaisesti lasten näkökulmassa ja osasi esimerkkien avulla avata monia tärkeitä asioita. Kouluttajasta huokui innostus ja valtavan tietomäärän sisäistys. Suuret kiitokset kouluttajalle 🙂
 • Hienoa, että tulossa jatkokoulutus, jossa saa kertoa onnistumisistaan sekä saa vertaistukea sekä kouluttajan tukea omissa caseissaan ja pohdituttavissa asioissa.
 • Todella hyvä, että tammikuussa on tulossa vielä yhteinen kokoontuminen, jossa pääsee jakamaan/kuulemaan muiden kokemuksia esitellyistä työskentelyvälineistä. Mielelläni osallistuisin keväällä vielä jatkokoulutukseen aiheesta saman kouluttajan kanssa!

Voit myös tilata luennon tai koulutuksen työyhteisöllenne toivomastasi näkökulmasta

Ota yhteyttä ja kerro työyhteisöstänne ja toivomastanne aiheesta tai näkökulmasta, ja tulen mielelläni luennoimaan tai kouluttamaan paikan päälle, tai myös etänä.