Varhais­kasvatuksen erityisopettaja, kouluttaja ja tietokirjailija Annele Wiman

Annele Wiman (kuva: Linda Holopainen)

Kuva: Linda Holopainen

Ihminen ei kasva yksin. Ihmiseksi kasvaminen on vuorovaikutusta. Aikuiseksi kasvaminen kestää läpi elämän. Hyvinvointi rakentuu vuorovaikutuksessa, ja sen vahva kivijalka luodaan varhaisina vuosina.

Annele Wiman

Kuvat: Linda Holopainen

Olen Annele Wiman, varhaiskasvatuksen erityisopettaja ja kouluttaja. Olen työskennellyt varhaiskasvatuksessa 30 vuoden ajan ja rakastan edelleen työtäni. Vaikka alallamme on paljon haasteita, tulevaisuus on lapsissa.

Viimeiset pari vuotta olen satsannut enemmän varhaiskasvatuksen sisällön kehittämiseen hyvinvoinnin näkökulmasta sekä oman kirjani kirjoittamiseen. Prosessi on ollut pitkä, mutta olen oppinut ja ymmärtänyt paljon uutta myös itse.

Varhaiskasvatus tarvitsee uudistuvaa innovatiivista ajattelua. Tämä on ollut aina myös oman työni sisältö ja tapa toimia eli se, että työmme lasten kanssa perustuisi aina lasten aidoille tarpeille sekä tutkittuun tietoon.

Pyrin tekemään töitä myös sen eteen, että yhteiskuntamme arvostaisi työtämme tulevaisuudessa nykyistä paljon enemmän, ja näkisi työmme todellisen merkityksen ja arvon.

Tilaa luento tai koulutus työyhteisöllenne

Ota yhteyttä ja kerro työyhteisöstänne, ja tulen mielelläni luennoimaan tai kouluttamaan paikan päälle tai myös etänä.